Kapr s cuketovou plackou

Smažený kapr v létě zachutná s plackami ze strouhané cukety.


4.04x
60 min

Postup přípravy

Porce kapra mírně osolíme, posypeme provensálským kořením a obalíme v trojobalu.

Kapra smažíme ve fritovacím hrnci, aby nebyl zbytečně nasáklý tukem. Maso ryby tak zachováme šťavnaté.

Cuketu nastrouháme na hrubo, přidáme vejce, hořčici a koření (majoránku, pepř, kmín, sůl), lisovaný česnek a drobně nakrájenou cibuli. Doplníme hrubou mouku a dobře promícháme.

Placky z cukety smažíme na pánvi na lívanečky dozlatova z obou stran.

Smaženého kapra s plackami z cukety podáváme s čerstvými rajčaty.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapr s cuketovou plackou

Zpět na recept