Vynikající kapr zapečený s kořením a zeleninou. Recept zpěvačka předváděla před lety v televizi a u nás se setkal s velkým úspěchem.
Hodnocení
4.7
/ 5 (367x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Ostatní
Česnek8 stroužků
Cibule3 ks
Rajče5 ks
Citron1 ks
Kapr1 ks
Bobkový list4 ks
Nové koření7 kuliček
Hladká mouka 250 g
Sušený tymián2 špetky
Mletá sladká paprika1/2 balíčku
Bílá paprika3 ks
Podle chuti
Sůl
Podle potřeby
Olej na smažení
Postup přípravy
Porce kapra osolíme, opepříme a potom obalíme v hladké mouce smíchané s mletou sladkou paprikou.
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na proužky a česnek na plátky. Papriku očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Rajčata nakrájíme na kolečka. Citron oloupeme a nakrájíme na plátky.
Z obou stran kapra opečeme v rozehřátém oleji. Opečené porce kapra vyrovnáme na pekáč.
Do výpeku v pánvi vmícháme proužky cibule a restujeme. Když cibule zesklovatí, přidáme koření, nakrájený česnek a proužky paprik. Jakmile změknou, přidáme kolečka rajčat a osolíme. Směsí zeleniny zalijeme porce kapra v pekáči, poklademe plátky citronu a dáme zapéct. Kapra se zeleninou zapékáme asi 25 minut v troubě. Kapra Petry Janů podáváme s brambory nebo chlebem.