Kapr pečený s kysanou smetanou

Recept na jednoduchou a výbornou přípravu kapra s kysanou smetanou.


4.04x
60 min

Ingredience

50 gmáslo
4 větvičkytymián
4 porcekapr
150 gzakysaná smetana
1 lžícevinný ocet
2 ksjarní cibulka
1 lžičkacelý černý pepř

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Porce kapra osolíme, pokapeme vinným octem, poklademe tymiánem a necháme odležet asi 15 minut.

Na dno pekáčku nasypeme pokrájenou jarní cibulku a na ni položíme porce kapra tak, aby neležely na dně pekáčku. Podlijeme sklenkou vody a opepříme. Na kapra poklademe plátky másla.

Pekáček přiklopíme a dáme do trouby nahřáté na 180 °C. Po 20 minutách odklopíme, přelijeme rozmíchanou smetanou a dopečeme dozlatova. Pokud chceme snížit riziko vysrážení zakysané smetany, smícháme ji půl napůl se smetanou 33%.

Kapra pečeného s kysanou smetanou rozdělíme na talíře a podáváme s vařenou zeleninou a vařenými bramborami.
user-icon

autor norbert


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapr pečený s kysanou smetanou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena