Kapr na slanině a česneku

I když jsou Vánoce ještě v nedohlednu, recept z kapra se bude hodit. Tip už jen pro představu, jak si kapří maso letos připravit.


5.02x
45 min

Ingredience

50 gslanina
3-4 stroužkyčesnek
30-40 gmáslo
2 kscibule
1 kscitron
1000 gkapr
2 dlbílé víno

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
čerstvá petržeka

na obalení

hladká mouka

Postup přípravy

Kapra dobře očistíme, omyjeme a naporcujeme, budeme potřebovat 1 kg čisté váhy. Kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme v chladu 2 hodiny odležet.

Slaninu nakrájíme na kostičky a na mírném ohni ji vyškvaříme, kostičky vyškvařené slaniny vyjmeme. Na zbylém tuku, ke kterému přidáme máslo, osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme dohněda.

Kapří maso osolíme, potřeme prolisovaným česnekem se solí, opepříme a obalíme v hladké mouce. Kapra po obou stranách osmahneme na připravené cibulce. Podlijeme bílým suchým vínem a pod pokličkou dusíme 20 minut. Během dušení kapří maso občas obrátíme. Nakonec kapra na slanině a česneku posypeme nasekanou petrželkou.

Kapra na slanině a česneku podáváme s bramborovou kaší a na talíři přeléváme vypečenou šťávou.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapr na slanině a česneku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena