Na delší nudličky nakrájené filety z kapra vmíchejte do připravené marinády ze škrobové moučky, vejce, soli a koření. Dochutit můžeme i česnekem nebo i jiným kořením.
Nakrájejte mrkev, cibuli a pórek. Na dostatečně rozpálené pánvi opékejte kousky kapra dokud jsou zřetelné syrové části masa.
Poté přidejte krájenou zeleninu. Nejprve mrkev, která je nejtvrdší, pak cibuli a nakonec pórek.
Pro dohotovení pokrmu si stejně jako Číňané připravte zahušťovací a ochucovaní zálivku. Směs vína a sojové omáčky můžete zahustit škrobovou moučkou a vše pak vlijte do pánve. Důkladně promíchejte a zaduste.
Čínu podávejte s rýžovými nudlemi, nebo s tradiční rýží.
Na webu Třeboňský kapr si můžete prohlédnout
video s návodem na přípravu číny z kapra.