Kantonské nudle

Jednoduchý, přitom dobrý oběd. Recept obsahuje zeleninu, těstoviny i maso.


4.110x
90 min

Postup přípravy

Nudle podle návodu na obalu uvaříme do poloměkka, scedíme a necháme okapat.

Zatím si připravíme zeleninu. Cuketu, celer a mrkev nakrájíme na kostičky a kapustu na nudličky. V misce smícháme zeleninový vývar se sójovou omáčkou, solí, drceným libečkem, škrobem a sójovým olejem.

Na pánvi rozpálíme olej, přidáme nudle a osmažíme. Pak je vyjmeme. Do oleje přidáme mrkev, celer a smažíme. Přidáme kapustu, cuketu a dále restujeme.

Osmaženou zeleninu odstavíme z pánve. Slijeme přebytečný olej, přidáme připravenou zálivku a vařené kuřecí maso pokrájené na malé kousky, drůbeží šunku a dusíme alespoň 10 minut.

Směs na kantonské nudle zahustíme trochou škrobu rozmíchaného ve 100 ml vody, promícháme se zeleninou a krátce prohřejte.

Směsí přelijeme opražené nudle. Kantonské nudle podáváme ihned a zdobíme sekanou petrželkou nebo jinými bylinkami.
user-icon

autor 700413


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kantonské nudle

Zpět na recept