Kančí plec na česneku

Místo kančího můžeme na recept použít i maso vepřové.


4.229x
0 min
5×

Postup přípravy

Maso z plece opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Zeleninu očistíme. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno. Česnek nakrájíme na plátky a papriku na nudličky.

Cibuli dáme osmažíme v kastrolu na rozehřátém sádle. Přidáme maso, sůl, pepř, papriku, grilovací koření, plátky česneku, kmín, hořčici, zázvor a opékáme, až je maso měkké. Občas podléváme vývarem. Dávám kančí plec na česneku do trouby. Pak je maso křehčí a chutnější.

Před dopečením přidáme na nudličky nakrájenou červenou papriku a ještě chvilku podusíme. Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme hladkou moukou, podlijeme vývarem a povaříme.

Kančí plec na česneku podáváme s rýží, hranolky nebo chlebem.
user-icon

autor rita


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kančí plec na česneku

Zpět na recept