Kančí plec na česneku

Místo kančího můžeme na recept použít i maso vepřové.


4.229x
0
5×

Ingredience

10 dkgslanina
5 stroužkůčesnek
0.5 lžičkysůl
1 kscibule
kmín
1 lžícehořčice
1 lžičkagrilovací koření
1 lžícehladká mouka
1 ksčervená paprika
0.5 lžičkymletý zázvor
1 lžičkamletá sladká paprika
mletý černý pepř
50 dkgkančí plec

Postup přípravy

Maso z plece opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Zeleninu očistíme. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno. Česnek nakrájíme na plátky a papriku na nudličky. Cibuli dáme osmažíme v kastrolu na rozehřátém sádle. Přidáme maso, sůl, pepř, papriku, grilovací koření, plátky česneku, kmín, hořčici, zázvor a opékáme, až je maso měkké. Občas podléváme vývarem. Dávám kančí plec na česneku do trouby. Pak je maso křehčí a chutnější. Před dopečením přidáme na nudličky nakrájenou červenou papriku a ještě chvilku podusíme. Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme hladkou moukou, podlijeme vývarem a povaříme. Kančí plec na česneku podáváme s rýží, hranolky nebo chlebem.
user-icon

autor rita

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kančí plec na česneku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena