Vaření.czReceptyKančí panenka v parním hrnci

Kančí panenka v parním hrnci

Recept na kančí marinované maso s bramborem a zeleninou.


3.73x
60 min

Ingredience

0.5 kgbrambory
kořenová zelenina
0.2 kgkančí panenka

marináda

6 stroužkůčesnek
sůl
majoránka
1 kszelená paprika
drcený kmín
2 lžíceworcesterská omáčka
0.5 lžičkymletý černý pepř
1 dlčerné pivo

Postup přípravy

Kančí panenku nebo jakékoliv libové maso odblaníme, nakrájíme na plátky a zlehka naklepeme. Připravíme si marinádu. Do misky prolisujeme česnek, dáme sůl, pepř, drcený kmín, majoránku nebo petrželku, nakrájenou papriku, worcesterovou omáčku, kmín, pepř a černé pivo. Do marinády naložíme maso alespoň na dvě hodiny, ale nejlépe přes noc. Do parního hrnce nalijeme vodu až po rysku. Do spodního hrnce narovnáme maso i s nakrájenými paprikami, do prostředního hrnce dáme osolené brambory nakrájené na kolečka, společně s mrkví taktéž nakrájenou na kolečka. Máme-li ještě třetí hrnec, nenecháme ho zahálet a dáme do něho jakoukoliv očištěnou a nahrubo nakrájenou zeleninu. Nastavíme čas na 40 minut. Po uplynutí tohoto času odstavíme hrnce s brambory a zeleninou stranou a maso necháme pařit ještě 20 minut. Vše potom necháme ještě 5 minut prohřát. Odpařenou vodu ze sběrné nádoby použijeme jako vývar na polévku nebo omáčku. Tu připravíme na sporáku, jak jsme zvyklí. Mohu vás ubezpečit, že takový vývar, jaký se udělá v parním hrnci, nikde jinde nezískáte.
user-icon

autor nedka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kančí panenka v parním hrnci

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena