Kančí maso s polentou

Delší příprava na maso z divočáka. Recept lze užít i pro slavnostní chvíle.


5.06x
160 min
1×

Ingredience

1 lžičkasůl
1 kscibule
600 mlvoda
1 ksmrkev
6 kuličekjalovec
2 lístkybobkový list
400 mlbílé víno
4 kuličkyzelený pepř
200 mlplnotučné mléko
1.2 kgkančí maso

příloha

sůl
200 gpolenta

Postup přípravy

Umyté osušené maso nakrájíme na čtverečky 2 cm z každé strany. Necháme ho marinovat ve větší misce z jalovce, zeleným pepřem, bobkovým listem a zakryjeme vše bílým suchým vínem. Marinovat necháme den před přípravou. Na rozehřátém olivovým oleji osmahneme na jemno nakrájenou cibuli s mrkví, smažíme 5 minut. Maso vyndáme z marinády, marinádu však necháme stranou. Maso přidáme do mrkvového základu a restujeme dozlatova, poté přidáme 200 ml bílého vína a pomalu vaříme cca 1 hodinu. Občas promícháme, aby se maso nepřichytávalo. Zda je potřeba, dochutíme solí. Přilijeme mléko a stále na pomalém ohni vaříme dalších 30 minut, maso musí být měkké. Do vroucí osolené vody pomalu přisypáváme polentu, jakmile začne vřít, povaříme asi 5 minut. Kančí maso podáváme s horkou bílou polentou jako hlavní chod.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kančí maso s polentou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena