Kančí krkovice na citrusech

Recept pro milovníky zvěřiny, kteří se nebojí experimentovat.


4.98x
45 min

Postup přípravy

Nejprve si připravíme marinádu. Vymačkáme šťávu z pomerančů a citronů a kůru si necháme stranou. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme, stejně tak mrkev a řapík celeru. Ve větší míse smícháme šťávu z citrusů se zeleninou a skořicí. Přidáme na tenké proužky nakrájenou kůru z pomerančů a citronů a do marinády vložíme silnější plátky masa. Dolijeme bílým vínem tak, aby bylo maso ponořené a opatrně promícháme. Přes noc necháme marinovat v ledničce.

Maso a zeleninu vyjmeme a ve vhodném pekáčku, přelité olejem, pečeme 40 minut na 200 °C. Potom maso osolíme a zalijeme přecezenou šťávou z marinády a pečeme ještě asi 30 minut. Maso během pečení otočíme.

Mezi pečením očistíme šalotky a rozkrojíme na čtvrtky, vymačkáme šťávu z půlky citronu a jednoho pomeranče. V hrnci smícháme šťávu z citrusů, šalotky, olej, cukr, sůl a necháme provařit. Slijeme výpek z masa, přecedíme a vmícháme do provařené šťávy a přidáme oloupaný pomeranč nakrájený na dílky.

Kančí krkovici přelijeme omáčkou, dozdobíme a podáváme nejlépe s bramborovými resty.
user-icon

autor máma


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kančí krkovice na citrusech

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní