Kančí guláš

Zvěřina je velmi chutná a vhodná pro přípravu rychlých minutek. Kromě kančího guláše můžete vyzkoušet i <a href="http://recepty.vareni.cz/divoky-kanci-steak/" target="_blank">divoký kančí steak</a>.


3.3269x
60 min
4×

Postup přípravy

Maso z divočáka dobře očistíme, pokrájíme na kostky a okořeníme - použijeme koření na divočinu. Přidáme pepř, ještě trochu tymiánu a zalijeme olivovým olejem. Necháme v chladu uležet - maso více zjemní a přebere vůni koření. Cibuli oloupeme a nasekáme.

Na oleji si zpěníme cibuli, přidáme naložené maso a orestujeme. Vhodíme bobkový list, osolíme, přikryjeme pokličkou a chvíli pečeme. Při pečení podlijeme trochu černým pivem.

Když je maso měkké, zaprášíme ho hladkou moukou, promícháme a zalijeme opatrně trochou vody. Opět dobře promícháme. Můžeme ještě přidat černé pivo (podle chuti, dodá guláši sladší chuť), sušenou smetanu pro zjemnění a provaříme.

Kančí guláš podáváme s knedlíkem a nezapomeneme ho doplnit brusinkami.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kančí guláš

Zpět na recept