Kakaový závin

Tradiční jablečný štrúdl s chutí kakaa. Recept z listového těsta.


4.012x
35 min
1×

Postup přípravy

Listové těsto si rozdělíme na poloviny. Piškoty rozdrtíme a smícháme s kakaem. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtky. Vál nebo pracovní desku posypeme kakaem (případně smíchaným s hladkou moukou) a polovinu těsta rozválíme na tenkou placku. Tu posypeme kakaovými piškoty a nastrouháme na ni 3 - 4 (celá) jablka. Jablka, podle chuti, posypeme cukrem a skořicí. Placku opatrně svineme a štrúdl přeneseme na lehce vymazaný plech. Stejně postupujeme i s druhou polovinou těsta. Plech vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut na 200 °C. Ještě horký kakaový závin po povrchu lehce potřeme rozpuštěným tukem (olejem) a posypeme cukrem krupicí.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kakaový závin

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena