Recept na jemné nepečené cukroví s příchutí kokosu a kakaa.
Hodnocení
5.0
/ 5 (7x)
Doba přípravy
35 min
Ingredience
těsto
80 g
cukr
3-4 lžíce
rum
3 lžíce
marmeláda
40 g
kakao
5 lžic
voda
250 g
piškoty
poleva
1 balíček
hořká čokoláda
na obalení
strouhaný kokos
Postup přípravy
Piškoty vysypeme na vál a rozdrtíme je válečkem (ne zase moc nadrobno), přidáme kakao, marmeládu a rumovou směs. Hrnec s vodou dáme na sporák a přidáme cukr.
Směs vaříme a mícháme, až je cukr rozteklý, potom vylijeme do mísy a vše dohromady smícháme. Z těsta děláme malé kuličky, které namočíme v rozehřáté čokoládě, dáme do strouhaného kokosu a obalíme.
Kakaovo-kokosové kuličky v čokoládě necháme vychladit a potom podáváme na sváteční stůl.