Zkuste jednou upéct kokosky trochu jinak. Podle tohoto receptu vykouzlíte lahodné hnědé kokosky s chutí kakaa a čokolády.
Hodnocení
4.6
/ 5 (16x)
Doba přípravy
75 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Postup přípravy
Máslo a cukr vyšleháme, pak přidáme celá vejce.
Přimícháme solamyl, kakao a kokosovou moučku. Vytvoříme tak hustou hmotu.
Plech vyložíme pečícím papírem. Lžičkou děláme malé kopečky a pečeme (sušíme) v troubě vyhřáté troubě na 150 °C.
Upečené kakaové kokosky necháme vychladnout.
Mléčnou čokoládu necháme roztopit a kokosky do ní do půlky namáčíme.
Posypeme kokosem a necháme zatuhnout.
Kakaové kokosky uložíme v chladu do krabičky a necháme alespoň týden odležet. Místo kakaa můžeme do těsta vmíchat nastrouhanou hořkou čokoládu (asi 30 - 40g)