Kakaová roláda s pistáciovým krémem

Šladká pochoutka v podobě rolády, která se hodí nejen ke kávě.


3.45x
45 min

Postup přípravy

Příprava těsta


Celá vejce dáme do mísy s krystalovým cukrem a vyšleháme el. šlehačem na hustý krém. Postupně přisypáváme mouku smíchanou se solí, práškem do pečiva, kakaem a pšeničnými klíčky. Promícháme, nalejeme na velký plech s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C několik minut. Do těsta píchneme špejlí nebo párátkem a když se těsto nelepí, je hotové. Po vyjmutí z trouby necháme plát vychladnout. Plát na roládu pomažeme rovnoměrnou vrstvou krému, stočíme do rolády a nakonec roládu krémem namažeme i na povrchu.



Příprava krému na roládu


Na krém si svaříme za stálého míchání mléko s pudinkem. Povrch pudinku posypeme trochou cukru, aby se nevytvořil škraloup. Necháme zcela vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Pudink i máslová pěna musí mít stejnou, nejlépe pokojovou teplotu, aby se při šlehání krém nesrazil. Pudink vyšleháme dohladka a po částech zašleháváme do máslové pěny. Vznikne nám lehký krém bez hrudek.

Roládu namazanou krémem uvnitř i vně můžeme ještě sypat nesolenými umletými pistáciovými jádry.

user-icon

autor jitu


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kakaová roláda s pistáciovým krémem

Zpět na recept