Vaření.czReceptyKakaová buchta se šlehačkou

Kakaová buchta se šlehačkou

Jednoduchý recept na dobrou buchtu s borůvkovým džemem a šlehačkou.


3.73x
90 min

Ingredience

náplň

2 lžícecukr
350 gborůvkový džem
2 baleníoříšková čokoláda
3 kelímkysmetana ke šlehání 33%

těsto

1 lžíceolej
6 ksvejce
120 gcukr krupice
180 gpolohrubá mouka
2 lžíceholandské kakao

na ozdobu

čokoláda

Postup přípravy

Poměr ingrediencí je 1 vejce = 20 g cukru a 30 g polohrubé mouky. Na velký plech doporučuji 6 vajec, na malý plech 4 vejce, záleží však na velikosti vašeho plechu. Celá vejce s cukrem vyšleháme, šleháme cca 5 - 8 minut, dokud nevznikne řidší sníh. Poté přidáme polohrubou mouku, kakao a vmícháme olej. Pokud jsou dobře vyšlehaná vejce, není nutné přidávat kypřící prášek. Pokud chcete přidat pro jistotu, pak postačí jen trochu (cca 1 - 2 lžičky). Buchtu pečeme na vymazaném plechu cca 15 - 20 minut v troubě předehřáté 170 °C. Zkoušíme špejlí, zda těsto nelepí. Po upečení necháme piškot vychladnout a poté dáváme další vrstvy. Ze smetany ke šlehání (minimálně 33% tuku) vyšleháme tuhou šlehačku, podle chuti přidáme cukr. Do šlehačky vmícháme nastrouhanou oříškovou čokoládu. Piškot po vychladnutí potřeme silnější vrstvou borůvkového džemu a navrstvíme šlehačku. Na ozdobu můžeme šlehačku pocákat rozpuštěnou čokoládou. Kakaovou buchtu se šlehačkou nakrájíme a podáváme jako moučník s kávou nebo čajem.
user-icon

autor Elis.h

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kakaová buchta se šlehačkou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena