Kakaová buchta ala černoušek s marmeládou

Recept na buchtu vhodnou nejen ke kávě.


5.08x
75 min
1×

Ingredience

1 ksvejce
2 lžícemarmeláda
2 lžícekakao
500 mlmléko
280 gcukr krupice
450 ghladká mouka
80 gHera
2 lžičkyjedlá soda

na ozdobu

cukr moučka

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Do větší mísy dáme hladkou mouku smíchanou s kakaem a sodou, středně velký plech vymažeme tukem a vysypeme moukou.

Vejce, tuk, cukr a marmeládu (šípková, rybízová, dýňová, povidla) vyšleháme do světlé pěny. Pak postupně vmícháme mouku a vlažné mléko. Mícháme, dokud těsto nezačne dělat puchýřky.

Těsto nalijeme na plech, rozhrneme směrem do středu a vložíme do předehřáté trouby. Kakaovou buchtu pečeme asi na 175 °C 25 - 30 minut.

Před podáváním vychladlou buchtu posypeme moučkovým cukrem.
user-icon

autor Barunka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kakaová buchta ala černoušek s marmeládou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká