2 stroužky | česnek | |
1 lžíce | olej | |
sůl | ||
majoránka | ||
1 ks | cibule | |
1.3 l | voda | |
4 lžíce | rýže | |
petrželová nať | ||
4-5 listů | kadeřávek | |
polévkové koření (vegeta) |
Očištěné kadeřávkové listy drobně pokrájíme. V hrnci na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme jeden stroužek česneku pokrájený na plátky, kadeřávek, promytou rýži a osmahneme. Poté zalijeme vodou a povaříme doměkka.
Polévku dochutíme druhým stroužkem česneku, který rozetřeme se solí, polévkovým kořením, majoránkou, jemně pokrájenou petrželkovou natí a podáváme.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena