Listy kadeřávku opereme, odkrojíme tuhý stonek a nakrájíme na jemné nudličky. Dáme ho do hrnce spolu s očištěnými novými brambory nakrájenými na kostky. Osolíme a zalijeme horkou vodou a vaříme přibližně 10 minut od bodu varu. Kadeřávek se nám svaří jako kapusta. Mezitím si na pánvičce opražíme nakrájený špek nebo anglickou slaninu nakrájenou na kostičky, přisypeme mouku a uděláme si zlatavou jíšku. Část vody v hrnci slijeme asi na polovinu a kadeřávek s brambory zahustíme jíškou. Podle potřeby můžeme ještě naředit. Kadeřávek jako kapustu ochutíme solí, pepřem a drceným česnekem. Provaříme ještě 10 minut. Kadeřávek jako kapustu podáváme s opečenou klobásou a chlebem.
Naučte se vařit s málem: Růžičková kapusta je vděčnou surovinou
Kapustičky jsou plné chuti a dokáží příjemně ozvláštnit jídelníček. Dají se zapékat, smažit, připravit jako příloha s jinou zeleninou a doplnit jimi teplé saláty. Jen je třeba dát si pozor na rozvaření, tím ztratí barvu i chuť. Vyzkoušejte 7 receptů, díky kterým si je zamilujete.

Jak využít kapustu: Závitky plněné masem, kapustové rolky a kapustový mozeček
Kapusta, tradiční podzimní zelenina, která se dá připravit na sto způsobů. Je levná a dokáže obohatit náš jídelníček s poměrně obsáhlým rejstříkem obsažených minerálů a vitaminů. Nabízíme osvědčené a chutné recepty, jak vařit z kapusty.

Autor:miruna
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena