Kadaňské rohlíčky

Výborné vánoční cukroví z ořechů s krémem, polévané čokoládou.


4.754x
120 min
9×

Postup přípravy

Ze surovin zpracujeme těsto, jde to ztuha, pokud jsou ořechy málo mastné, přidáme trochu tuku. Po odpočinutí z těsta vyválíme placku cca 0,5cm vysokou a vykrajujeme rohlíčky s kulatými rohy, pečeme 20 minut na 150 °C.

Na upečené vychladlé korpusy nastříkáme sáčkem s ozdobnou špičkou krém (použila jsem krém smíchaný s rybízovou marmeládou - je chutnější), dáme ztuhnout do mrazáku a potom rohlíčky krémem namočíme do čokolády.

Krém: Z 250ml mléka a dvou vrchovatých polévkových lžic maizeny uvaříme hustou kaši, odstavíme z ohně a za občasného míchání necháme zchladnout. Zlatou Hanou našleháme s 1 vanilkovým cukrem a postupně zašleháváme i vychladlou kaši z maizeny. Dosladíme podle chuti moučkovým cukrem. Přidáme rybízovou marmeládu či kakao, podle toho, jaký krém chceme mít.
user-icon

autor Niky01


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kadaňské rohlíčky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty