Kachní stehna s jablečnou omáčkou

Pečená stehna s knedlíkem, zelím a jablečnou omáčkou.


4.114x
0

Postup přípravy

Stehna omyjeme, osušíme, vložíme do pekáče, osolíme a okmínujeme.
Polovinu jablek (bez jádřinců) nakrájíme na osminky, cibuli oloupeme a také nakrájíme na osminky. Vše rozprostřeme na stehna. Mírně podlijeme vodou a přikryté pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C.

Mezitím si oloupeme a vyjádřincujeme druhou polovinu jablek. Asi po 20 minutách, až se ze stehen vypeče dost tuku, jej polovinu odebereme a vlijeme do malého kastrolku. Přidáme nakrájená loupaná jablka, trochu vody, lžičku medu a rozvaříme.

Asi 10 minut před dopečením stehen pekáč odkryjeme a stehna jemně potřeme medem. Omáčku rozmixujeme, dochutíme mírně solí, popřípadě medem.

Kachní stehna podáváme s kysaným zelím a knedlíkem, přelitá jablečno-medovou omáčkou.
user-icon

autor klikaz


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kachní stehna s jablečnou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká