Kachní prsíčka na višních

Kachna připravená nasladko.


4.69x
75 min

Postup přípravy

Kachní prsa očistíme, omyjeme a usušíme, nařízneme kůži.

V misce smícháme 2 lžíce oleje, skořici, nové koření, grilovací koření, drcený pepř a lžíci cukru. Směs prošleháme vidličkou a vložíme do ní kachní prsa. Necháme 3 - 6 hodin marinovat v chladu. Během marinování maso obracíme.

Na pánvi rozpálíme olej, prsa lehce osolíme a po obou stranách krátce opečeme. Do pekáčku dáme na nudličky nakrájenou anglickou slaninu, nadrobno nasekanou šalotku, vypeckované višně, víno, rozdrobený masox a opečená kachní prsa.

Vše vložíme do vyhřáté trouby a pečte při 170 °C asi 8 - 10 minut. Upečené kachní maso vyjmeme a uchováváme v teple.

Do vypečené šťávy přidáme solamyl rozmíchaný v trošce vody a krátce prohřejeme. Omáčku dochutíme solí, drceným pepřem, cukrem a citronovou šťávou.

Kachní prsa nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s pečenými brambory.
user-icon

autor mikejla


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kachní prsíčka na višních

Zpět na recept