Kachní prsa očistíme, osušíme a kůží na několika místech nařízneme. Vypeckované a oloupané mango nakrájíme na kousíčky. Šalotku oloupeme a nasekáme nadrobno. Mandle spaříme, sloupneme a nasekáme na jemné nudličky.
Kachní prsa osolíme, opepříme, vložíme na suchou pánev kůží dolů a pečeme dozlatova. Pak maso otočíme, krátce dopečeme, vyjmeme z pánve a zakryté necháme odpočinout.
K výpeku přidáme máslo, na kterém necháme za stálého míchání zkaramelizovat šalotku s cukrem. Pak přidáme nakrájené mango, přilijeme malé množství vývaru a vína a zvolna dusíme doměkka tak, aby se mango téměř rozvařilo na pyré. Poté směs ochutíme mletým zázvorem, chilli vločkami, sojovou omáčkou a omáčkou Teriyaki. Nakonec vmícháme nasekané mandle a směs krátce povaříme. Mangové pyré podle chuti osolíme, opepříme, okyselíme rýžovým octem, nebo přisladíme cukrem.
Kachní prsa nakrájíme šikmým řezem na plátky, rozdělíme na porce, obložíme mangovým pyré a podáváme s jasmínovou rýží.