Kachna se šlehačkou

Tento receptík je opravdu lahůdka! Kachní prsa zapečené se směsí našlehané smetany a jater.Zdobí se dušenými pomeranči.


2.9772x
160 min

Postup přípravy

Kachnu připravíme na pečení a upečeme ji dozlatova. Během pečení sebereme trochu kachního sádla a játra na něm opečeme. Kachnu necháme vychladnout, vykrojíme prsa, případně i stehna a zbytek masa obereme, umeleme s játry, ke směsi přidáme ušlehanou šlehačku, koňak a špetku pepře. Porce kachny dáme do zapékací misky, navršíme na ně šlehačku s masem a krátce zapečeme. Na zapečené maso položíme plátky podušeného pomeranče.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kachna se šlehačkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.