Kachna s višněmi

Recept na kachnu pečenou s kořenovou zeleninou, červeným vínem a višněmi.


3.1645x
120 min

Postup přípravy

Kachnu osolíme, vně i zevnitř. Kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer) očistíme a nakrájíme na hrubé plátky, cibuli na čtvrtky. Na rozpáleném másle cibuli a plátky kořenové zeleniny lehce osmažíme.

Kachnu položíme prsíčky dolů na zeleninu, kterou jsme vsypali do připraveného pekáče, podlijeme polovinou vína a trochou vývaru, přiklopíme a dusíme v troubě. Kachnu během pečení občas podléváme vínem a vývarem. Když je maso poloměkké, kachnu obrátíme, přidáme asi 20 višní a dopékáme bez poklice doměkka.

Mezitím podusíme zbytek višní na troše vína.

Pečenou kachnu naporcujeme, přidáme zeleninu, na talíři polijeme šťávou, dozdobíme višněmi a podáváme s brambory jako slavnostní hlavní chod.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kachna s višněmi

Zpět na recept