Cibuli a řapíky celeru očistíme. Cibuli nakrájíme na kolečka a řapíkatý celer na silnější plátky.
Rajčata spaříme, nařízneme, zchladíme a oloupeme. Nakrájíme je na kousky, vložíme do hrnce a rozvaříme je na kaši.
Kachnu osolíme a na sádle ji opečeme ze všech stran.
Když je kachna opečená, přidáme k ní cibuli, nakrájené celerové řapíky a dále restujeme. Když je cibule zlatavá, přilijeme šťávu z rajčat, víno, vše osolíme a opepříme, přiklopíme a necháme zvolna asi 2 hodiny dusit doměka. Kachnu obracíme a přeléváme. Podle potřeby přiléváme víno.
Měkkou kachnu rozkrájíme na porce, ozdobíme dušenou cibulí a řapíky celeru a podáváme s bramborovou kaší, připravenou tak, že uvařené rozšťouchané brambory promícháme s lžící sádla, solí, strouhaným sýrem a žloutky.