Kachna s celerem

Recept na vypečenou kachnu s řapíkatým celerem a rajčatovou omáčkou.


2.91414x
120 min

Postup přípravy

Cibuli a řapíky celeru očistíme. Cibuli nakrájíme na kolečka a řapíkatý celer na silnější plátky.

Rajčata spaříme, nařízneme, zchladíme a oloupeme. Nakrájíme je na kousky, vložíme do hrnce a rozvaříme je na kaši.

Kachnu osolíme a na sádle ji opečeme ze všech stran.

Když je kachna opečená, přidáme k ní cibuli, nakrájené celerové řapíky a dále restujeme. Když je cibule zlatavá, přilijeme šťávu z rajčat, víno, vše osolíme a opepříme, přiklopíme a necháme zvolna asi 2 hodiny dusit doměka. Kachnu obracíme a přeléváme. Podle potřeby přiléváme víno.

Měkkou kachnu rozkrájíme na porce, ozdobíme dušenou cibulí a řapíky celeru a podáváme s bramborovou kaší, připravenou tak, že uvařené rozšťouchané brambory promícháme s lžící sádla, solí, strouhaným sýrem a žloutky.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kachna s celerem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.