Pečená kachna, kterou podáváme s houskovými knedlíky a omáčkou z rybízového džemu a červeného vína.
Hodnocení
4.9
/ 5 (549x)
Doba přípravy
160 min
Ingredience
Ostatní
Cukr100 g
SůlNaN -
MásloNaN -
Cibule2 ks
Hladká mouka 100 g
Jablko 300 g
Kachna1 ks
Kořenová zelenina150 g
Červené víno2 dl
Divoké kořeníNaN -
Rybízový džem150 g
Postup přípravy
Kachnu omyjeme, osušíme, osolíme a naplníme jablky.
Na tuku osmahneme cibuli nakrájenou na kolečka a kořenovou zeleninu, přidáme divoké koření zalijeme trochou vody, vložíme kachnu a pečeme v troubě dočervena. Občas poléváme výpekem.
Kachnu potom vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vodou, povaříme. Přidáme cukr, rybízový džem a nakonec víno. Podle chuti dosolíme, kachnu podáváme s rýží a houskovým knedlíkem.