Vaření.czReceptyKachna po japonsku z parního hrnce

Kachna po japonsku z parního hrnce

Lahodné kachní maso s nádechem saké připravované v parním hrnci.


4.519x
45 min

Ingredience

1 lžičkasůl
1 hlávkačínské zelí
0.5 šálkusaké
2 kskachní prso

Postup přípravy

Kachní prsa opláchneme proudem studené vody a rozložíme je na tácek nebo mísu kůží dolů, osolíme a necháme nejméně 2 hodiny odpočinout v chladničce. Maso zalijeme japonským alkoholickým nýpojem saké, vložíme do parního hrnce a pod pokličkou připravujeme v páře 7 minut. Mezitím rozehřejeme malou pánev na mírnou teplotu. Uvařené maso vyjmeme z parního hrnce a odložíme stranou, na pařák dáme čínské zelí a pod pokličkou připravujeme 3 minuty. V pánvičce si zatím rozehřejeme trochu olivového oleje. Kachní prsa necháme v pánvičce krátce osmahnout kůží dolů. Poté maso nakrájíme na 4-5 porcí. Zelí vyjmeme z pařáku, pokrájíme a podáváme jako přílohu k masu. Ihned servírujeme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kachna po japonsku z parního hrnce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Japonská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena