Kachna pčená na divoko

Kachna s poctivou jednoduchou a rychlou omáčkou.


4.838x
150 min
13×

Ingredience

cukr
sůl
1/ kscitron
1 kskachna
3 kuličkyjalovec
2 listybobkový list
1 dlčervené víno
2 lžícehladká mouka
5 dkganglická slanina
3 kuličkycelý pepř
1 kscibule krájená nadrobno
0.4 kostkydrůbeží bujon
3 kuličkycelé nové koření

Postup přípravy

Na rozpuštěné na kostičky nakrájené slanině zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, vložíme očištěnou, osolenou kachnu, veškeré koření zabalené do gázy, podlijeme vývarem z kostky a pečeme v troubě doměkka. Během pečení kachnu obracíme, podléváme šťávou a podle potřeby podléváme vývarem. Upečenou kachnu vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zředíme vývarem a provaříme, nakonec přidáme červené víno a podle chuti citronovou šťávu a cukr. Necháme přejít varem a omáčka je hotová. Kachnu pečenou na divoko podáváme s omáčkou, houskovým knedlíkem a dušeným červeným zelím.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kachna pčená na divoko

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena