Kachna nadivoko

Připravte tuto kachnu k nedělnímu obědu s domácím kynutým knedlíkem a jistě zachutná.


3.1122x
120 min

Ingredience

2 kostkycukr
100 gslanina
sůl
2 lžíceocet
1 kscibule
0.5 ksceler
tymián
2 ksmrkev
2 kspetržel
1 kskachna
5 kuličekjalovec
1 lžíceHera
0.5 kostkymasox
1 ksbobkový list
200 mlčervené víno
1 lžícehladká mouka

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a nakrájíme nadrobno. Kachnu očistíme a protkneme špalíčky slaniny. Kachnu důkladně osolíme. Zbylou slaninu nakrájíme nadrobno. V kastrolu necháme pustit zbylou slaninu tuk. Vsypeme zeleninu, koření a cukr a osmahneme. Na zeleninový základ položíme kachnu, zakapeme octem, přikryjeme pokličkou a v předehřáté troubě na 225°C pečeme doměkka. Upečenou kachnu vyjmeme a naporcujeme. Šťávu zaprášíme hladkou moukou, zalijeme masovým bujonem a červeným vínem. Vyjmeme koření a umixujeme. Omáčka musí být pěkně tmavá. Pokud není, obarvíme ji karamelem. Kachnu na divoko při podávání přeléváme omáčkou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kachna nadivoko

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena