Slavnostní pokrm, který jistě zachutná všem u stolu. Naporcovanou kachnu zapékáme se zeleninou a brambory, případně vším, co máte rádi.
Hodnocení
4.5
/ 5 (743x)
Doba přípravy
120 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Olej
Sůl
Máslo
Brambory6 ks
Cibule1 ks
Celer1/3 ks
Pažitka
Mrkev1 ks
Petržel1 ks
Kachna1 ks
Mletý pepř
Bobkový list
Nové koření
Celý pepř
Rajčatová šťáva100 ml
Postup přípravy
Troubu rozehřejeme, kachnu rozdělíme na šest dílů, všechny porce osolíme, opepříme a v pekáčku dozlatova opečeme po všech stranách.
Zalijeme horou vodou nebo vývarem, přidáme bobkový list, celý pepř a nové koření. Dusíme v troubě asi 45 minut. Podle potřeby podléváme a přeléváme výpekem.
Cibuli nakrájíme na kolečka, mrkev a celer rozkrájíme na plátky, stejně jako brambory. Vše přisypeme ke kachně do pekáče a trochu podlijeme, pečeme odkryté, dokud brambory nezměknou.