Kachna má naplněné břicho malými jablíčky, které podáváme jako přílohu. Přeléváme pomerančovou omáčkou.
Hodnocení
3.0
/ 5 (626x)
Doba přípravy
160 min
Chutnalo
1x
Ingredience
- -
sůl
- -
kmín
3 ks
pomeranč
1 ks
kachna
- -
mletý pepř
1 sklenka
pomerančový likér
2 lžíce
rybízová marmeláda
5 ks
jablko
Postup přípravy
Kachnu osolíme a do břicha nasypeme kmín a vložíme jablíčka. Kachnu dáme na pekáč podlijeme vodou a pečeme doměkka, občas poléváme a podléváme. Na pánvičce rozehřejeme šťávu ze dvou pomerančů, přidáme kůru, rybízovou marmeládu a likér a všechno krátce povaříme. Tuto omáčku potom přeléváme na talířích na kachnu. Přílohou jsou opečená jablíčka z kachny, dílky pomeranče a opečené brambory.