Kachna na červeném víně

Pokud máte rádi kachnu, vyzkoušejte tuto na červeném víně.


3.266x
120 min
1×

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 220°C.

Kachnu očistíme, omyjeme, osušíme a nasolíme.

Slaninu nakrájíme na malé kostičky a na pánvi ji vyškvaříme. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme.

Kachnu dáme na pekáč, přelijeme vyškvařenou slaninou, dáme do trouby a upečeme do růžova.

Vyjmeme z trouby, přidáme koření, nakrájenou cibuli a podlijeme vývarem. Zvolna dusíme pod pokličkou, podléváme vývarem a vínem. Před koncem přidáme rajský protlak.

Měkké maso vyjmeme, odstraníme koření, šťávu prolisujeme, přidáme mletou papriku a špetku cukru.

Kachna na červeném víně nejlépe chutná s bramborovým knedlíkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kachna na červeném víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.