Kachna na červeném víně

Pokud máte rádi kachnu, vyzkoušejte tuto na červeném víně.


3.266x
120 min
1×

Ingredience

50 gslanina
1 kscibule
1 kskachna
2 kshřebíček
1 lžičkacukr krupice
1 ksbobkový list
4 kuličkynové koření
150 mlčervené víno
rajský protlak
1 lžičkamletá sladká paprika
1 kostkaslepičí bujón

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 220°C. Kachnu očistíme, omyjeme, osušíme a nasolíme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a na pánvi ji vyškvaříme. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Kachnu dáme na pekáč, přelijeme vyškvařenou slaninou, dáme do trouby a upečeme do růžova. Vyjmeme z trouby, přidáme koření, nakrájenou cibuli a podlijeme vývarem. Zvolna dusíme pod pokličkou, podléváme vývarem a vínem. Před koncem přidáme rajský protlak. Měkké maso vyjmeme, odstraníme koření, šťávu prolisujeme, přidáme mletou papriku a špetku cukru. Kachna na červeném víně nejlépe chutná s bramborovým knedlíkem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kachna na červeném víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena