Jogurtový korpus

Recept na pečenou buchtu použitelnou jako korpus pro výrobu dortů různých tvarů.


4.25x
60 min

Ingredience

těsto

150 golej
4 ksvejce
1 kscitron
300 gcukr moučka
200 ghladká mouka
150 gbílý jogurt
1 lžičkakypřicí prášek do pečiva

podle potřeby

tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy

Připravíme plech nebo formu (vyzkoušeno na formě asi 5 cm vysoké), vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. V míse promícháme vejce s cukrem, přidáme hladkou mouku, olej, bílý jogurt, nastrouhanou citronovou kůru, prášek do pečiva a pořádně vyšleháme. Těsto nalijeme do připravené formy a dáme do trouby. Jogurtový korpus pečeme na 150 °C asi 50 minut. Dbejte na to, aby se trouba po celou dobu pečení neotevírala, mohlo by se stát, že korpus nevyběhne. Jogurtový korpus má všestranné použití jako jakýkoli jiný korpus, dobře se krájí a tvaruje, přitom dobře drží a lehce se spojuje džemem i medem. Korpus je výborný pro výrobu dortů extrémních tvarů.
user-icon

autor Pepíno

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jogurtový korpus

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena