Jogurtový koláč s rybízem

Nadýchaná buchta, která chutná jemně a vláčně. Kyselkavá příchuť rybízu ji dobře doplní.


4.614x
60 min

Ingredience

1 ksvejce
4 lžícemáslo
1.5 kelímkucukr moučka
2.5 kelímkupolohrubá mouka
1 balíčekprášek do perníku
2 kelímkyjogurt nebo podmáslí

podle chuti

rybíz

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Rybíz omyjeme, kuličky otrháme a připravíme si je na pozdější posypání. Množství volíme podle chuti, tak jak jsme zvyklí při pečení ovocných koláčů.

Těsto si připravíme vymícháním všech zbylých ingrediencí v jednolitou hmotu. Na odměření použijeme kelímky od jogurtu.

Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou, vlijeme těsto na jogurtový koláč a bohatě posypeme rybízem.

Jogurtový koláč s rybízem pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova, okraje koláče nám trochu odstoupí od plechu. Zda je koláč upečený můžeme vyzkoušet i špejlí, kterou zapíchneme do těsta, zůstane-li suchá, máme hotovo.

Jogurtový koláč sice mizí rychle ze stolu, ale vydrží i pár dnů - jako právě upečený.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jogurtový koláč s rybízem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.