Jogurtové řízečky

Recept na křehké a šťavnaté řízky.


4.771x
30 min
10×

Ingredience

2 ksvejce
1 ksvelký bílý jogurt
8 kskuřecí prsní řízek

podle chuti

česnek
sůl
grilovací koření
mletý pepř

na obalení

strouhanka

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Kuřecí plátky osolíme a opepříme, vložíme do jogurtové marinády. Tu připravíme smícháním bílého jogurtu, vajec, česneku, soli, pepře (můžeme přidat i grilovací koření). Pak maso v marinádě necháme uležet v uzavíratelné nádobě v lednici.

Nejdříve druhý den vyndáme řízky z marinády, obalujeme ve strouhance a opatrně smažíme na rozpáleném oleji.

Řízky jsou hodně křehké, hodí se na ně použít i vepřová kýta, která je jinak suchá. Jogurtové řízečky podáváme s bramborem nebo kaší.
user-icon

autor Ježíšek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jogurtové řízečky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká