Recept na nadýchané jogurtové lívanečky s vařenou švestkovou omáčkou, klevelou. Tento sladký pokrm můžeme podávat i jako hlavní chod.
omáčka | |
---|---|
1 kg | švestky nebo blumy |
250 g | cukr |
4 lžíce | citronová šťáva |
těstíčko | |
250 g | polohrubá mouka |
1 špetka | sůl |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva |
1 balíček | vanilkový cukr |
2 ks | vejce |
300 ml | bílý jogurt |
podle potřeby | |
rostlinný olej |
Nejdříve si připravíme omáčku. Švestky očistíme, vypeckujeme, nakrájíme na drobné kousky a vložíme do hrnce. Ovoce podlijeme 1 až 2 lžícemi vody a za stálého míchání, na středním teple jej necháme zcela rozvařit. Poté přidáme cukr a citronovou šťávu a váříme dále do zhoustnutí. Teplou omáčku nalijeme do sklenice a odložíme stranou.
Připravíme si lívanečky. Do větší mísy prosejeme mouku se špetkou soli, vmícháme prášek do pečiva a vanilkový cukr. Poté přidáme jogurt a vejce a ze směsi vyšleháme hladké těstíčko, ze kterého na lívančníku potřeném olejem pečeme lívanečky z obou stran dozlatova.
Jogurtové lívance rozdělíme na porce a podáváme s miskou švestkové omáčky. Moučník výborně chutná se šlehačkou a ještě lépe se zakysanou smětanou.
Tip na zdravou snídani: Rychlé veganské lívance krok za krokem
Vyzkoušejte náš recept na rychlou a zdravou snídani. Lívance chutnají výborně s fíky, které nyní dozrávají a jsou k sehnání v obchodech. Navíc působí blahodárně na imunitní systém a napomáhají trávení.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena