Jogurtové koblihy s vanilkovou náplní

Recept na rychlé a velmi chutné malé koblihy.


5.06x
45 min
1×

Postup přípravy

Šlehačem vyšleháme všechny suroviny. Dávám je v tomto pořadí - jogurt, mouka, kypřící prášek, cukr a vejce. Na odměření mouky použijeme kelímek od jogurtu, který jsme použili. Podle chuti můžeme přidat rumovou esenci. Těsto necháme asi 10 - 15 minut odpočinout, trochu nabude.

Mezitím si ohřejeme v kastrůlku olej. Musí ho být tolik, aby v něm koblihy celé plavaly a mohly se obracet. Záleží na velikosti hrnce, ale určitě je třeba minimálně 2 dl. Do rozehřátého oleje ponoříme polévkovou lžíci a pak jí odkrajujeme z těsta malé koblihy. Ihned je klademe do oleje a smažíme dozlatova z obou stran. Hotové jogurtové koblihy vyjmeme z oleje, odložíme na papírovou utěrku, abychom odsáli přebytečný tuk a necháme vychladnout.

Podle návodu na obalu si mezitím připravím vanilkový krém na dorty, který se dá koupit. Vychladlým krémem koblihy naplníme.

Jogurtové koblihy s vanilkovou náplní podáváme podle chuti.
user-icon

autor evik_slo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jogurtové koblihy s vanilkovou náplní

Zpět na recept