Jogurtová zmrzlina s lesním ovocem

Tato osvěžující zmrzlina může posloužit jako dezert i po sytém jídle, protože ve srovnání se smetanovými zmrzlinami obsahuje jen zlomkové množství tuku.


3.1121x
15 min

Postup přípravy

Maliny, ostružiny a jahody rozmixujeme na hladké pyré, které ještě protlačíme sítem, abychom z něj odstranili semena. Zmrazené ovoce nechte předem rozmrazit.

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Žloutek smícháme s jogurtem a zamíháme do ovocného pyré. Bílek odložíme.

Víno nalijeme do misky z žáruvzdorného materiálu a posypeme želatinou. Necháme 5 minut stát, potom misku postavíme nad vroucí vodu a necháme želatinu rozpustit. Roztok nalijeme za stálého šlehání plynulým praménkem do
ovocného pyré. Hmotu upravíme do nádoby, kterou je možné dávat do mrazničky, a mrazíme 2 hodiny.

Z bílku ušleháme velmi tuhý sníh. Ztuhlou ovocnou směs vyjmeme z mrazničky a vmícháme do ní sníh z bílku. Vrátíme do mrazničky a mrazíme další 2 hodiny. Hotovou zmrzlinu upravíme do pohárů, ozdobíme čerstvým ovocem a podáváme.

Recept na jahodovou zmrzlinu s lesním ovocem je na 4 porce.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jogurtová zmrzlina s lesním ovocem

Zpět na recept