Jogurtová omáčka s pažitkou

Omáčka vhodná k těstovinám i k namáčení pečiva.


3.276x
20 min

Postup přípravy

Cibuli si oloupeme a nakrájíme na kostičky. Nivu nakrájíme na kousky.

V menším hrnci si rozpálíme trochu oleje, cibulku osmahneme. Přidáme jogurt, nivu, tavený sýr i pomazánkové máslo. Za stálého míchání necháme rozpustit.

Pokud je směs příliš hustá, můžeme zředit mlékem. Přidáme hrst pažitky a podle chuti přisolíme a přidáme špetku bílého pepře.

Jogurtovou omáčku podáváme ještě teplou. Vhodná jako příloha k hlavnímu jídlu i jednoduché studené večeři.

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jogurtová omáčka s pažitkou

Zpět na recept