Jogurtová omáčka s pažitkou

Omáčka vhodná k těstovinám i k namáčení pečiva.


3.276x
20 min

Ingredience

1 kscibule
150 gniva
1 kelímekbílý jogurt
2 kstavený sýr
1 hrstčerstvá pažitka
0.5 kelímkupažitkové pomazánkové máslo

podle potřeby

mléko
olej na smažení

podle chuti

mletý bílý pepř
bylinková sůl

Postup přípravy

Cibuli si oloupeme a nakrájíme na kostičky. Nivu nakrájíme na kousky.

V menším hrnci si rozpálíme trochu oleje, cibulku osmahneme. Přidáme jogurt, nivu, tavený sýr i pomazánkové máslo. Za stálého míchání necháme rozpustit.

Pokud je směs příliš hustá, můžeme zředit mlékem. Přidáme hrst pažitky a podle chuti přisolíme a přidáme špetku bílého pepře.

Jogurtovou omáčku podáváme ještě teplou. Vhodná jako příloha k hlavnímu jídlu i jednoduché studené večeři.

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jogurtová omáčka s pažitkou

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena