Jogurtová cuketová pomazánka s lněnými semínky

Recept na lehkou osvěžující cuketovou pomazánku, která výborně chutná na čerstvém pečivu i topinkách. Příprava je rychlá a jednoduchá, přitom pomazánka chutná úžasně.


2.818x
15 min
1×

Postup přípravy

Mladou středně velkou cuketu omyjeme, osušíme a nastrouháme nahrubo.

Nastrouhanou cuketu opečeme na olivovém či slunečnicovém oleji. Až cuketa trošku vychladne, rozmixujeme ji pomocí ponorného mixéru dohladka. Přidáme česnek, hustý jogurt, sůl, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem a promixujeme. Pomazánku promícháme s lněnými semínky, odložíme na hodinu do chladničky, aby se propojily chutě a upravila konzistence na krém. Pomazánka se potom výborně roztírá.

Jogurtovou cuketovou pomazánku s lněnými semínky servírujeme na čerstvém pečivu nebo na topinkách. Cuketová pomazánka je vhodná jako předkrm s bagetou, také na jednohubky či na plnění různé zeleniny či palačinek.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jogurtová cuketová pomazánka s lněnými semínky

Zpět na recept