Vaření.czReceptyJogurtová buchta s mramorem

Jogurtová buchta s mramorem

Jemný koláč s tvarohem a kysanou smetanou.


4.426x
45 min
1×

Postup přípravy

K přípravě těsta nepoužíváme váhu, ale kelímek od jogurtu, který ani nemusíme vymývat. Všechny přísady na těsto zamícháme a vylijeme na plech vyložený pečícím papírem, příp. vymazaný tukem a vysypaný moukou. Použitím různé příchuti jogurtu získáme vždy jinou vůni a chuť koláče. V misce si vyšleháme tvaroh a malé kelímky kysané smetany s cukrem a lžící pocákáme povrch neupečeného koláče. Nejlépe náplň nakapeme na více míst na plechu a pak nožem projedeme těsto cik cak a vytvoříme jednoduchý mramor. Povrch můžeme také posypat jakýmkoliv čerstvým nebo kompotovaným ovocem a máme zase jiný moučník. Výborný je studený, ale i ještě teplý podávaný s horkým kakaem. Jogurtovou buchtu s mramorem pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C asi půl hodiny.
user-icon

autor Pitri.s1


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jogurtová buchta s mramorem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena