Vaření.czReceptyJogurt s karamelem a rybízem

Jogurt s karamelem a rybízem

Pod vrstvou zkaramelizovaného cukru se ukrývá překvapivě chutnající jogurt a krátce povařený slazený rybíz.


3.155x
45 min

Postup přípravy

Citron dobře omyjeme a ostrouháme z něj kůru. Gril předehřejeme na středně vysokou teplotu. Červený rybíz a lžíci cukru dáme do rendlíku a zahříváme na mírném ohni, dokud se z rybízu nezačne uvolňovat šťáva. Rendlík odstavíme, do rybízu vmícháme citronovou kůru a směs odložíme. Jogurt dáme do misky a ochutíme skořicí. Rybíz rozdělíme do misek ze žáruvzdorného materiálu. Na něj upravíme ochucený jogurt a navrch nasypeme zbývající cukr. Misky dáme na plech, postavíme pod předehřátý gril a dezert grilujeme 4 - 5 minut, dokud vrstva cukru na povrchu jogurtu nezezlátne. Dezert necháme vychladnout a uložíme nejméně na 30 minut do chladničky. Těsně před podáváním jej ozdobíme kuličkami rybízu. Zdroj: Nízkotučné pokrmy , edice 100 nejlepších receptů
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jogurt s karamelem a rybízem

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena