Citron dobře omyjeme a ostrouháme z něj kůru. Gril předehřejeme na středně vysokou teplotu. Červený rybíz a lžíci cukru dáme do rendlíku a zahříváme na mírném ohni, dokud se z rybízu nezačne uvolňovat šťáva. Rendlík odstavíme, do rybízu vmícháme citronovou kůru a směs odložíme.
Jogurt dáme do misky a ochutíme skořicí. Rybíz rozdělíme do misek ze žáruvzdorného materiálu. Na něj upravíme ochucený jogurt a navrch nasypeme zbývající cukr. Misky dáme na plech, postavíme pod předehřátý gril a dezert grilujeme 4 - 5 minut, dokud vrstva cukru na povrchu jogurtu nezezlátne.
Dezert necháme vychladnout a uložíme nejméně na 30 minut do chladničky. Těsně před podáváním jej ozdobíme kuličkami rybízu.
Zdroj:
Nízkotučné pokrmy
, edice
100 nejlepších receptů