Vaření.czReceptyJižanský pekanový koláč s javorovým sirupem

Jižanský pekanový koláč s javorovým sirupem

Musím se ho naučit upéct, protože ho můj muž miluje. Výborný recept.


5.01x
120 min

Ingredience

těsto

1 špetkasůl
120 gmáslo
voda
200 ghladká mouka

náplň

3 ksvejce
3 lžícemáslo
2 balíčkyvanilkový cukr
0.25 hrnkujavorový sirup
0.5 hrnkutřtinový cukr
150 gpekanové ořechy
0.25 hrnkusvětlý kukuřičný sirup
1 lžícejamajský rum

Postup přípravy

Z hladké mouky, špetky soli a 120 g másla uděláme drobenku. Přidáme trochu ledové vody a vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladničce půl hodiny odležet, nebo ještě lépe přes noc. Na lehce pomoučněném válu rozválíme těsto a vložíme jej do formy, aby okraje maličko přesahovaly. Nahoru položíme pečicí papír a shora jej zatížíme fazolemi. Vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut. Potom odstraníme papír a fazole necháme dopéct ještě pět minut do zlatova. Ty pak odstraníme. Zatímco se peče základ, připravíme náplň. V míse utřeme vejce s cukrem, vanilkovým cukrem a máslem, pak přidáme javorový i kukuřičný sirup, rum a vše důkladně spojíme. Pak vmícháme polovičky pekanových ořechů. Náplň vlijeme do formy s těstem, jakmile jej vytáhneme z trouby, a dáme péct asi na půl hodiny, potom okraje přikryjeme alobalem a necháme dopékat dalších 20 minut. Jižanský pekanový koláč s javorovým sirupem podáváme s čerstvě ušlehanou šlehačkou, výborný je i s vanilkovou zmrzlinou. Tento recept na jižanský pekanový koláč s javorovým sirupem je na formu o průměru 22 cm.
user-icon

autor JaneGamer

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jižanský pekanový koláč s javorovým sirupem

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Americká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena