Jižanské smažené kuře

Kousky kuřete obalené v delikátním těstíčku a potom osmažené na oleji. Nenáročný recept na výbornou drůbeží specialitu.


5.07x
35 min

Postup přípravy

Kuře nakrájíme na stejně velké kousky. V míse smícháme špetku sladké papriky, cajenského pepře, přidáme sůl a pepř, lžičku hořčice, kapku kefíru a ve směsi promícháme kuřecí kousky. Potom kousky vyndáme a obalíme v mouce, kterou dochutíme špetkou sladké papriky, cajenského i černého pepře a soli.

V pánvi rozpálíme rostlinný olej. Kuřecí zprudka osmažíme dozlatova.

Osmažené kousky kuřete necháme okapat na papírové utěrce a můžeme podávat ozdobené čerstvou bazalkou.

Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jižanské smažené kuře

Zpět na recept