Jihočeský štrůdl

Další varianta chutného využití podzimní úrody jablek


3.085x
45 min

Ingredience

1 špetkasůl
1 ksvejce
50 gmáslo
50 gstrouhanka
1 ksžloutek
1 lžičkatuk
500 gjablko
rozinky
ořechy
150 ghladká mouka
2 balíčkyskořicový cukr
125 mlmléko (voda)

Postup přípravy

Přísady zpracujeme na hladké těsto, které dáme do chladničky odpočinout. Nakrouháme si jablka, prosypeme je skořicovým cukrem a podle vlastní chuti můžeme přidat i rozinky a ořechy.

Těsto rozdělíme na čtyři stejné díly, každý rozválíme na co nejtenčí placku, středem navršíme proslazená, nakrouhaná jablka, posypeme strouhankou a pokropíme tukem. Stočíme, uzavřeme, dáme na dobře vymazaný plech, pomastíme mezi zíviny i na povrchu, podlijeme 2 lžícemi mléka a upečeme.

Upečený štrůdl zdobíme moučkovým cukrem.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jihočeský štrůdl

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena