Jihočeský štrůdl

Další varianta chutného využití podzimní úrody jablek


3.085x
45 min

Postup přípravy

Přísady zpracujeme na hladké těsto, které dáme do chladničky odpočinout. Nakrouháme si jablka, prosypeme je skořicovým cukrem a podle vlastní chuti můžeme přidat i rozinky a ořechy.

Těsto rozdělíme na čtyři stejné díly, každý rozválíme na co nejtenčí placku, středem navršíme proslazená, nakrouhaná jablka, posypeme strouhankou a pokropíme tukem. Stočíme, uzavřeme, dáme na dobře vymazaný plech, pomastíme mezi zíviny i na povrchu, podlijeme 2 lžícemi mléka a upečeme.

Upečený štrůdl zdobíme moučkovým cukrem.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jihočeský štrůdl

Zpět na recept