Jidášovy oči

Nevíte co uvařit k večeři? Co třeba tyto vynikající opečené chlebíčky?


5.01x
30 min

Ingredience

3 lžíceolej
sůl
10 ksvejce
50 gmáslo
50 ghladká mouka
125 mlmasový vývar
125 mlzakysaná smetana
petrželová nať
1 balíčekbílá veka
mletý černý pepř

Postup přípravy

Z veky nakrájíme silnější krajíčky. Vydlabeme střídku. Oválky z kůrky opečeme po obou stranách v horkém oleji dočervena. Do každého oválku opatrně rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou. Smažíme na mírném plameni, až se bílky srazí. V zakysané smetaně rozmícháme mouku, přidáme vývar, povaříme, zjemníme máslem, osolíme a nalijeme na vejce. Chlebíčky ala jidášovy oči ihned podáváme.
user-icon

autor hanca.s


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jidášovy oči

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena