Jemný kokosový dezert

Netradiční recept na lehký a svěží dezert z kokosového želé, který podáváme s jahodovou omáčkou a kompotovanými kousky aloe vera.


4.113x
30 min
1×

Ingredience

12 plátkůželatina
1 balíčekvanilkový cukr
2 konzervykokosový krém
500 mlkompot z aloe vera

omáčka

8 lžiccukr
400 gjahody
šťáva z kompotu
1 lžičkacitronová šťáva

na ozdobu

čerstvá máta

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme kokosové věžičky nebo jiné tvary z kokosového krému a želatiny. Plátky želatiny necháme nabobtnat ve vodě, potom je na teple spolu s vanilkovým cukrem necháme zcela rozpustit a odstavíme. Nesmí se vařit. Rozpuštěnou želatinu promícháme do hladka se 4 polévkovými lžícemi kokosového krému z konzervy. Směs vmícháme do zbývající kokosové tekutiny, vlijeme do formiček, nebo sklenic vypláchnutých studenou vodou a necháme v chladu ztuhnout.

Příprava jahodové omáčky: Jahody očistíme a omyjeme. Několik kousků odložíme stranou na ozdobu. Kompot z aloe vera scedíme. Ze slité kompotové šťávy, cukru a citronové šťávy svaříme sirup a vmícháme jahody. Krátce povaříme, necháme vychladnout a rozmixujeme na hustší omáčku.

Ztuhlý kokosový krém vyklopíme na talířky, přelijeme jahodovou omáčkou, ozdobíme celými jahodami a kostkami kompotu aloe vera. Jemný kokosový dezert podáváme vychlazený s lístkem máty nebo meduňky obaleném v cukru.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemný kokosový dezert

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.