Jemný hrnečkový koláč s ovocem

Snadný recept na koláč s ovocem na větší plech. Hrnek použijeme o objemu 250 ml.


4.516x
45 min

Postup přípravy

Větší vejce vyšleháme do světlé pěny s cukrem a na jemno nastrouhanou citronovou kůrou. Broskvový kompot necháme odkapat a broskve překrájíme na plátky nebo měsíčky.

Do dobře vyšlehaných vajec přidáme mléko pokojové teploty s citronovou šťávou. Přišleháme dva hrnky polohrubé mouky a hrnek hladké mouky promíchaný s práškem do pečiva. Podle kvality mouky můžeme přidat trochu mléka. Těsto nesmí být moc řídké, ani husté.

Těsto uhladíme na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou. Vrch těsta obložíme plátečky másla a broskvemi nakrájenými na kousky.

Hrnečkový koláč s ovocem pečeme 25 - 35 minut dozlatova v troubě vyhřáté na 180 °C.

Jemný hrnečkový koláč s ovocem pocukrujeme ještě teplý a po vychladnutí podáváme u čaje i kávy.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemný hrnečkový koláč s ovocem

Zpět na recept