Jemný fazolový krém

Recept na sytou a velmi chutnou polévku z bílých fazolí.


4.04x
60 min

Postup přípravy

Bílé fazole necháme několik hodin namočené a potom uvaříme doměkka. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme prochladlým vývarem, dobře rozšleháme, přidáme bobkový list a necháme alespoň 20 minut vařit. Vývar přiléváme postupně podle požadované hustoty.

Vařené fazole i s vodou, ve které jsme je uvařili, rozmixujeme. Přimícháme smetanu, dochutíme solí a pepřem. Fazolovou polévku necháme ještě chvíli provařit a potom přecedíme.

Jemný fazolový krém na talíři posypeme petrželkou nebo pažitkou a podáváme na stůl k jídlu.
user-icon

autor lumik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemný fazolový krém

Zpět na recept